اگر شما اصول اولیه در مورد سئو داخلی را درست اجرا نکنید، حتی اگر توسعه سایت شما فوقالعاده باشد، مجموعه روابط عمومی شما خوب کار کند و لینکهای بسیار خوب داشته باشید، بازهم در رقابت بر سر کلیدواژهها رتبهی خوبی را به دست نخواهید آورد. تمرکز روی افزایش لینکها بدون توجه به اصول اولیه سئو داخلی یک اشتباه بزرگ محسوب میشود. بجای جذب لینکهای خارجی بهتر است ابتدا روی موارد تحت کنترل خودکار کنید و تا میتوانید سایت خود را بهینهسازی کنید. اگر این کار را درست انجام دهید در رقابت موتورهای جستجو پیروز خواهید بود و در غیر این صورت هرگز در صدر پیشنهادها موتورهای جستجو قرار نخواهید گرفت، حتی اگر تمامی تدابیر دیگر را موبهمو اجرا کنید.
با در نظر گرفتن این موضوع، در این مقاله یک راهنمای مختصر در مورد سئو داخلی پیرامون اصول اولیه آن ارائهشده است تا نکات ضروری موردنیازتان را جهت پیشی گرفتن از رقبا در رتبهبندی موتورهای جستجو در اختیار داشته باشید. سئو بهطور مداوم در حال تغییر و تحول است اما بههرحال شما باید در چند ماه آینده در رتبه خوبی باشید تا اینکه اتفاق غیرمنتظرهای در سئو پیش بیاید و آنوقت دوباره تدابیر دیگری برای آن بیندیشید.
آنچه ارائه میشود به ترتیب اولویت اجرا شماره بندی نشده و فقط بصورت یک چکلیست در اختیارتان قرار دادهشده است:
1) تگ عنوان (Title Tags)
مطمئن شوید که کلیدواژه اصلی و عبارات مرتبط با آن را در تگ عنوان هر صفحه قرار دادهاید. همواره در نظر داشته باشید که برای هر صفحه یک کلیدواژه اصلی را در تگ عنوان وارد کنید و سعی نکنید که با استفاده از کلیدواژههای تکراری در تگ عنوان چند صفحه از سایت خود، موتورهای جستجو را فریب دهید. در نوشتن تگ عنوان از راههای معمول استفاده کنید و در آن از کلمه کلیدی اصلی استفاده کرده و در ادامه از عبارات مشابه و هممعنی آن بهره بگیرید. در مورد عنوانهای بهینه جهت مجاب کردن بازدیدکنندگان برای کلیک بر روی عنوان شما، تصمیمات سنجیدهای بگیرید.
درگذشته، گوگل در حدود 70 کاراکتر را در تگ عنوان نمایش میداد اما در طراحیهای جدید نمایش تگ عنوان بر اساس عرض پیکسل کلمات صورت میپذیرد؛ بنابراین دیگر هیچ عددی برای بیان تعداد کاراکترهای قابلنمایش در گوگل وجود ندارد، اما Moz یک ابزار مفید است که به شما این امکان را میدهد تا بررسی کنید که تگهای موردنظرتان در گوگل چگونه به نمایش درخواهد آمد.
تلاش کنید تا تگهای عنوان شما کلیدواژههای اصلی موردنظرتان را در دل خود داشته و همچنین کاملا طبیعی و خوانا به نظر بیاید. هیچچیز برای طراحی سایت شما بدتر از یک تگ عنوان اسپم و بیشازاندازه بهینهشده (over optimized) نیست.
2) توضیحات متا (Meta Descriptions)
این توضیحات دیگر بهعنوان یک سیگنال برای بهبود رتبهبندی طراحی وب سایت قلمداد نمیشود، اما هنوز هم یکی از مهمترین جنبههای بهینهسازی سئو داخلی محسوب میشود. در بازاریابی آنلاین، توضیحات متا اولین فرصت برای معرفی برند تجاری شما بهحساب میآیند، پس بهتر است در مورد آنها تصمیمات درستی اتخاذ کنید.توضیحات متا باید بسیار خوب نوشته شود. این توضیحات باید در حدود 156 کاراکتر داشته باشد و باید نکات ضروری فروش و کلیت آنچه در طراحی سایت شما ارائه میشود را در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد. همانند تگ عنوان هرگز تلاش نکنید که این توضیحات را بیشازاندازه بهینه کنید و همواره در این توضیحات نظر بازدیدکننده را نسبت به موتورهای جستجو در اولویت قرار دهید.
3) تگهای سر تیتر (Heading Tags)
اگر در حال حاضر با استفاده از یک استراتژی قوی از تگهای H استفاده نمیکنید، بهتر است این کار را هرچه سریعتر آغاز کنید. با تگ H1 شروع کنید و مطمئن شوید که از سر تیترها درست استفاده کرده و در استفاده از کلمات کلیدی افراط نکنید. کلیدواژه اصلی را در تگ H1 بگنجانید و مجددا این نکته را فراموش نکنید که جلب نظر بازدیدکنندگان نسبت به موتورهای جستجو در اولویت قرار دارد. پسازاین مرحله سعی کنید که بقیه زیر تیترها را در تگهای H2، H3 و… قرار دهید. نکته قابلتوجه این است که باید تنها از یک تگ H1 استفاده کنید. بقیه تگهای H میتوانند به تعداد موردنیاز استفاده شوند.
بههیچعنوان سعی نکنید که کلیدواژه اصلی خود را پیدرپی در هر تگ استفاده کنید، بجای این کار سعی کنید از عبارات مترادف و نزدیک به آن بهره بگیرید تا هم ارزش محتوای شما بالاتر برود و هم مطلب برای مخاطب خواناتر و قابلهضم شود. این تگها روند نزولی اهمیت عناوین در هر صفحه را نشان میدهد لذا در استفاده از این تگها دقت کنید تا محتوایی یکدست و اولویتبندی شده به بازدیدکنندگان ارائه کنید.
4) محتوا (Content)
محتوا مهمترین بخش موجود در هر صفحه است. باوجود الگوریتم پاندای گوگل دیگر نمیتوان محتوای بیارزش و پوچ منتشر کرد و منتظر بهبود رتبه و پیشرفت سایت بود. برای رسیدن به این هدف، باید وقت مناسبی را برای تولید محتوای آموزنده و منحصربهفرد صرف کرد. محتوا باید باهدف جذب بازدیدکنندگان تولید شود اما این به این معنی نیست که در آن از کلیدواژههای مهم برای جلب نظر موتورهای جستجو استفاده نشود. سعی کنید محتوا را به روشهای معمول و ارگانیک تولید کنید تا در بررسیهای گوگل رتبهی مناسبی دریافت کنید.
تکنیک استفاده مداوم از کلمات کلیدی مدتهاست که دیگر کارآمد نیست بنابراین سعی نکنید که بخشهای اصلی مدنظرتان را در تمامی جملات بگنجانید. الگوریتم گوگل با در نظر داشتن معنای نهفته در متن به صفحه شما اندیس دهی میکند. پس تلاش کنید تا بصورت طبیعی پیرامون عنوان صفحه صحبت کنید و محتوایی مرتبط با آن ارائه دهید. تا زمانی که محتوای شما منحصربهفرد بوده و از جایی کپی نشده باشد، شما هرگز به مشکلی درنخواهید خورد.
در مورد پیامی که قصد دارید توسط آن با مخاطب ارتباط برقرار کنید فکر کرده سعی کنید آن را همواره در خط مقدم نوشتهی خود قرار دهید. آیا هدف اصلی شما فروش و جذب مشتری است؟ یا به دنبال اطلاعرسانی یا ایجاد آگاهی در مورد نام تجاری خود هستید؟ هدف شما هرچه که باشد همواره باید ساختار متن و طریقه نگارش آن را به محتوای صفحه دیکته کند. همانطور که در بالا اشاره شد هرگز فراموش نکنید که متن خود را با استفاده از تگهای H به قسمتهای کوچکتر تقسیم کرده تا برای مخاطب قابلدرک شود. همواره از یک نفر بخواهید متن شمارا بخواند تا قبل از انتشار درستی استفاده از موارد ذکرشده را در آن تایید کند.
5) تعیین مرجع برای محتواهای تکراری
لازم است بدانید که بسیاری از ابزارهای مدیریت محتوا (CMS) این قابلیت را فراهم میکنند که یک صفحه از طریق چند URL مختلف قابلدسترسی باشد. بااینحال این موضوع خبر خوبی از دیدگاه بازاریابیهای بر پایه جستجو محسوب نمیشود. در چنین مواردی شما از URL های تکراری برای یک صفحه استفاده نمیکنید و سعی در دستکاری موتورهای جستجو ندارید و به نظر نمیآید با بهرهگیری از ابزارهای CMS به مشکلی برخورد کنید اما در این موارد بهتر است که از تگ کانونی (canonical) برای معرفی یک صفحه بهعنوان مرجع استفاده کنید تا گوگل آن را اندیس گذاری کرده و رتبهبندی را به آن اختصاص دهد.
6) ساختار URL
اگر در ساختار URL های موجود درسایت شما از عبارات مبهم استفادهشده است، بهتر است در اولویت اول خود، بهینه کردن این URL ها را در دستور کار قرار دهید. لازم است بدانید که استفاده از URL های سازگار با موتورهای جستجو یکی از بهترین تکنیکها در سئو داخلی بهحساب میآید. برای مثال طراحی URL مثل /www.domain.com/page-name بسیار بهتر از www.domain.com/index.php?id=1 خواهد بود. این نوع تولید URL هم برای بازدیدکننده و هم برای موتورهای جستجو قابلدرک بوده و بهتر است استفاده از این نوع URL ها در اولویت قرار گیرد.
همواره سعی کنید از خط فاصله () بجای زیرخط (_) استفاده کنید و هرگز صفحات اصلی سایت را در عمق سایت پنهان نکنید. فراموش نکنید که برای تبدیل URL های قدیمی به URL های جدید از 301 redirects استفاده کنید در غیر این صورت با خطاهای زیادی روبرو شده و مخاطبان شما با صفحه 404 مواجه خواهند شد.
7. برطرف کردن خطاهای کراول (Crawl Error Resolution)
کراول (Crawl) در لغت به معنای “خزیدن” است. بررسی و جمعآوری اطلاعات کامل یک وبسایت اعم از مطالب و لینکهای درون وبسایت را که توسط رباتهای موتورهای جستجو انجام میشود را crwal میگویند. در ادامه مراحل ذکرشده، نیاز است تا با استفاده از Webmaster Tools خطاهای کراول را چک کرده و برای برطرف کردن آن راهی بیابید. خطاهای کراول از دیدگاه موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان بسیار بد بوده و بهآسانی میتوان آن را بهوسیله 301redirectd برطرف کرد (301 برای صفحاتی است که بهطور دائم حذفشدهاند. اگر صفحه بهطور موقت از دسترس خارجشده از 302 استفاده کنید). برای تغییر مسیر از صفحات مرتبط با موضوع حذفشده استفاده کنید و اگر به صفحهای مرتبط با عنوان صفحه حذفشده دسترسی ندارید بهتر است مخاطب را به صفحه 404 ارجاع دهید.
8) بررسی فایل Robots.txt
در اولین بهینهسازی سایت فایل Robots.txt را بررسی کنید (که معمولا آن را درwww.domain.com/robots.txt میتوانید بیابید) تا مطمئن شوید که هیچ صفحه مهمی برای کراول موتورهای جستجو مسدود نشده باشد. اگر با خطا (Disallow) مواجه شدید که با آدرسی یا نام صفحه همراه شده است تصمیم بگیرید که آیا میخواهید این صفحه از دسترس موتورهای جستجو دور باشد یا خیر؟ بهترین کار این است که پانلهای مدیریتی(admin panels) و صفحات کم کیفیت را مسدود کنید تا از دسترس موتورهای جستجو دور باشد. بااینحال اگر صفحهی مهمی در این فایل مسدود شده است فایل را تصحیح کرده و آن را از این حالت خارج کنید.
9) سازگاری با دستگاههای مختلف
ممکن است بعضی از صاحبنظران حوزه سئو سازگاری با دستگاههای مختلف را یک فاکتور سئو داخلی بهحساب نیاورند و آن را پیشنیازی برای رسیدن به یک موقعیت مناسب در رتبهبندی موتورهای جستجو قلمداد نکنند اما این تکنیک همواره باید در طراحی وبسایت مدنظر باشد. اگر ممکن است، سایت خود را باقابلیت تغییر اندازه برای تمامی دستگاهها طراحی کنید.در حال حاضر ما در دنیایی زندگی میکنیم که برای وبگردی از دستگاههای مختلفی استفاده میشود و رایانهها در برخی فاکتورها جای خود را به تلفن همراه دادهاند. شاید بهتر باشد برای طراحی سایت دستگاههای تلفن همراه را به نسبت رایانهها در اولویت قرار دهیم.
10) سرعت بارگذاری صفحه
بهتر است با استفاده از ابزارهای بررسی سرعت صفحه که توسط گوگل ارائهشده است، این فاکتور را برای صفحهی خود مورد ارزیابی قرار دهید. این ابزارها علاوه بر نمایش سرعت بارگذاری طراحی سایت پیشنهادهایی را جهت بهبود این فاکتور به شما ارائه خواهند کرد. بهعنوان یک قاعده کلی، همواره تلاش کنید تا نمرهای بهتر از 90 دریافت کنید تا جایگاه خود را در رتبهبندیهای موتورهای جستجو، به دلیل کندی بارگذاری، از دست ندهید.
اکنون وقت آن رسیده است که با بررسی موارد بیانشده در این راهنما سایت خود را بهینه سازی کنید. امیدواریم تا با رعایت نکات ارائهشده در این مقاله به رتبهی موردنظر خود در نتایج جستجو دست پیدا کنید.
[rating itemreviewed=”اصول اولیه در مورد سئوی داخلی (On-Page SEO) ” rating=”9″ reviewer=”سایت سازان” dtreviewed=”15/11/2016″ best=”10″ worst=”0″]در این مطلب در مورد اصول اولیه در مورد سئوی داخلی (On-Page SEO) و سئو و بهینه سازی سایت و آموزش سئو و خدمات سئو می پرداریم و…[/rating]