چکلیست ملاحظات فنی سئو: راهنمای سئوی درون صفحه برای طراحان سایت
در این مقاله یک چکلیستی آورده شده است که در آن تمامی کارهایی که یک طراح سایت باید برای سئوی درون صفحهای در یک وبسایت انجام دهد، ذکرشده است. با رعایت تمامی موارد ذکرشده در این چکلیست یک طراح سایت میتواند اطمینان حاصل کند که طراحی سایت از هر نظر بهینه است.
در این لیست مطالبی که پیشتر در مقالات متعدد پیرامون سئوی درون صفحهای آورده شده بود بهصورت یکجا گرد هم آورده شده است و لینکهای متعددی به سایر مقالات موجود در این زمینه دادهشده است که شما در صورت نیاز میتوانید به این لینکها مراجعه نمایید.
در کنسول جستجوی گوگل ثبتنام کنید
در کنسول جستجو شما میتوانید عملکرد طراحی سایت خود را موردبررسی قرار دهید، مشکلات موجود در وبسایت خود را شناسایی کرده و لینکهای برگشتی را ارزیابی کنید. همچنین شما از این طریق میتوانید با گوگل ارتباط برقرار نموده و وقوع مشکلات احتمالی را بررسی کنید.
در زیر یک لیست از تنظیماتی که شما باید در کنسول جستجو انجام داده و مرتبا آنها را کنترل کنید آورده شده است:
- تنظیمات نمایش دامنه در نتایج جستجو:
- شما میتوانید در Setting در قسمت preferred domain تعیین کنید که نام دامنه شما در نتایج جستجو همراه با پیشوند www. ظاهر گردد یا بدون آن.
- اصلاحات:
- شما در بخش HTML improvements میتوانید اصلاحات پیشنهادی کنسول جستجو برای توضیحات متا و تگهای عنوان در وبسایتتان را مشاهده کنید، همچنین شما در این بخش میتوانید از وجود محتواهای غیرقابل اندیس گذاری در وبسایتتان نیز مطلع شوید.
- لینکهای ورودی به وبسایت:
- در بخش Links to your site شما میتوانند دامنههایی که به طراحی وب سایت شما لینک دادهاند و کلیت محتوای آنها را مشاهده کنید، علاوه بر این شما در این قسمت میتوانید ببینید کدامیک از صفحات شما لینکهای ورودی بیشتری دریافت کردهاند.
- اقدامات عملی گوگل علیه شما:
- اگر گوگل به دلیل اسپمی بودن برخی از صفحات شما اقداماتی را برعلیه یکی از صفحات وبسایت شما و یا کل وبسایت شما انجام دهد شما در بخش Manual actions قادر خواهید بود که آنها را مشاهده نمایید.
- هدفگذاری بینالمللی:
- در قسمت International targeting شما میتوانید کاربران مدنظر خود را بر اساس ملیت و زبان آنها تعیین کنید.
- وضعیت اندیس گذاری صفحات:
- اگر بخواهید بدانید چه تعداد از صفحات طراحی سایت شما توسط گوگل اندیس گذاری شدهاند و چه تعدادی از صفحات هنوز اندیس گذاری نشدهاند میتوانید این اطلاعات را بهسادگی در بخش
Index status مشاهده کنید. علاوه بر این شما در این قسمت میتوانید صفحاتی که توسط رباتها حذفشده و یا بلاک شدهاند را نیز مشاهده کنید. - بررسی ارورهای کراول:
- شما میتوانید تمامی ارورهای 90 روز گذشته که گوگل هنگام خزیدن در وبسایت شما با آنها مواجه شده است را در بخش Crawl errors مشاهده کنید.
- ویرایشگر robots.txt:
- در بخش robots.txt editor شما میتوانید robots.txt را ویرایش کرده و به دنبال ارورها بگردید. در انتهای صفحه ارورها و اخطارهای مربوطه برای شما نمایش داده خواهند شد.
در گوگل آنالتیک ثبتنام کنید
گوگل آنالتیک یا Google Analytics یک ابزار رایگان است که شما بهوسیله آن میتوانید ترافیک وبسایتتان را بررسی و ردیابی کنید. این ابزار به شما یک دید کلی از دموگرافیک بازدیدکنندگان طراحی وبسایت و یا بهعبارتدیگر اطلاعات مربوط به جمعیت شناختی بازدیدکنندگان وبسایت شمارا در اختیارتان قرار میدهد. علاوه بر این گوگل آنالتیک اطلاعاتی درباره کارایی و عملکرد استراتژیهای مختلفی که شما در وبسایتتان به کار بستهاید و مدتزمانی که کاربران در طراحی سایت شما ماندهاند و مطالب را مطالعه کردهاند، در اختیار شما قرار میدهد.
پس پیش از آنکه هر اقدامی در جهت بهبود سئوی وبسایت خود انجام دهید ابتدا بررسی کنید که گوگل آنالتیک و یا هر ابزار بررسی آماری دیگری که برای وبسایتتان انتخاب کردهاید بهدرستی نصبشده باشد و آماده استفاده کردن باشد تا بتوانید ترافیک اضافهشده به وبسایتتان را محاسبه و بررسی کنید.
سرعت وبسایت
برای بررسی سرعت بارگذاری و سرعت اجرای فرمانهای کاربران توسط وبسایتتان بهتر است از ابزار بررسی سرعت سایت معرفیشده توسط خود گوگل استفاده کنید.
موبایل فرندلی بودن وبسایت
آیا وبسایت شما و محتوای آن برای هر سایز صفحهنمایش و هر وسیلهای که کاربران برای جستجو در سایت شما مورداستفاده قرار دهند بهینهسازی شده است؟ به خاطر داشته باشید که گوگل اعلام کرده است که از تمامی روشهای سئو وبسایت برای تلفنهای همراه، روش طراحی ریسپانسیو را بیش از سایر رو شها میپسندد.
تگ عنوان
- تگ عنوان نباید بیش از 60-50 کاراکتر داشته باشد. (دقت کنید که فاصله یا Space نیز یک کاراکتر محسوب میشود)
- کلیدواژههایی که برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار هستند باید در ابتدای تگ عنوان قرار بگیرند و سایر کلماتی که برای شما اهمیت کمتری دارند باید در انتهای تگ عنوان قرار بگیرند.
- اگر نام تجاری شما مشهور نبوده و در لیست کلیدواژههای اصلی شما نمیباشد بهتر است نام تجاری را نیز در انتهای تگ عنوان بیاورید.
- هیچگاه تگ عنوان یک صفحه را از صفحه دیگر کپی نکنید، تگ عنوان برای هر صفحه از یک وبسایت باید بهصورت مجزا نوشته شود و متن آن با تگهای عنوان سایر صفحات فرق داشته باشد.
- از تکرار کلیدواژه در تگ عنوان خود بپرهیزید، این کار نتیجه منفی در رتبهبندی شما خواهد داشت.
- تگ عنوان باید خلاصهای باشد ازآنچه در یک صفحه نوشتهشده است و باید دقیقا با مطالب موجود در صفحه مطابقت داشته باشد.
- تگ عنوان را از کلیدواژهها انباشته نکنید.
- تیترهای موجود در مقاله شما (تگ <h1>) باید با تگ عنوان شما متفاوت باشند.
توضیحات متا
- کلیدواژههای اصلی یک صفحه باید حتما در توضیحات متا آورده شوند.
- توضیحات متا باید منطقی و خوانا باشد.
- توضیحات متا نباید بیش از 160-135 کاراکتر را شامل شوند. اگر توضیحات متای یک صفحه طولانیتر از حد مجاز باشند موتورهای جستجوگر انتهای آن را حذف میکنند. پس سعی کنید توضیحات متای شما بیشازحد مجاز نباشند و کلیدواژهها در ابتدای آن قرار بگیرند.
- برای هر صفحه توضیحات متای مجزایی بنویسید و توضیحات متای صفحات مختلف را کپی نکنید.
تیترها
برای اطمینان از اینکه تیتر مقاله بهصورت کامل در SERPs نمایش داده میشود، تیتر یک مقاله باید کمتر از 55 کاراکتر داشته باشد. دقت داشته باشید که تیترهای شما باید واضح بوده و تا حد امکان توضیحی باشند.
تگهای H1 – H6
دقت کنید که تیتر اصلی مقاله باید تگ h1 شود و زیر تیترها باید تگ h2 و h3 و … شوند. دقت کنید که تیترها را برحسب اهمیتشان بهصورت نزولی مرتب کرده و سپس به تیترهای با ارزش کمتر تگهای با عدد بزرگتر داده شود.
تصاویر
همه تصاویری که در یک مقاله استفاده میکنید باید برای وب بهینهسازی شده باشند. مراقب باشید تصاویری که در صفحات وبسایت خود استفاده میکنید بیشازاندازه بزرگ و حجیم نباشند تا موجب نشوند که زمان بارگذاری صفحه شما افزایش یابد.
نقشه سایت XML و نقشه سایت HTML
دقت کنید که وبسایت شما باید هم نقشه سایت XML داشته باشد و هم نقشه سایت HTML تا بتواند بهخوبی توسط گوگل اندیس گذاری شود.
صفحات تلفن همراه پرشتاب (AMP)
اگر شما از صفحات تلفن همراه پرشتاب استفاده میکنید تا صفحاتی ایجاد کنید که بارگذاری آنها در تلفنهای همراه بسیار سریع است، باید دقت کنید که بهخوبی رندر شوند. شما میتوانید از ابزار کنسول جستجوی AMP برای بررسی این مسئله استفاده کنید.
پیوستگی رسانههای اجتماعی
آیا آیکونهای رسانههای اجتماعی که شما بر روی صفحه قرار دادهاید بهدرستی کار میکنند و کاربران را به محل درستی هدایت میکنند؟ آیا شما دکمهها و پلاگینهای درستی طراحی کردهاید و این ابزارهایی که نصبکردهاید دقیقا آنچه شما میخواهید را انجام میدهند؟ برای مثال آیا شما دکمهای طراحی نکردهاید که بهجای آنکه به کاربر کمک کند که یک پست را لایک کند، اشتباها کاربر را در مسیر اشتراکگذاری پست قرار دهد؟
گواهی امنیت
آیا سایت شما یک وبسایت تجارت الکترونیکی است؟ آیا شما از صفحات رمزگذاری شده برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران استفاده میکنید؟ بار دیگر گواهی خود را چک کنید.
کپی کردن مطالب
اگر شما مطلبی را از یک صفحه از سایت خودتان کپی کرده و در صفحه دیگری قرار دهید باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید تا گوگل تنها صفحه مرجوع را اندیس گذاری کند.دقت کنید که گوگل تنها صفحه مرجوع شما را اندیس گذاری کند، چه در حالتی که طراحی سایت شما با پیشوند www. نامگذاری میشود چه زمانی که بدون این پیشوند نامگذاری میشود (https://www.example.com یا https://example.com)؛ زیرا گوگل ورژن بدون پیشوند و با پیشوند وبسایت شما را دو سایت مجزا با صفحات کامل مجزا در نظر میگیرد و اگر در هر یک از این ورژن ها صفحهای که در آن مطلبی را از جای دیگری کپی کردهاید ریدایرکت 301 نداشته باشد، گوگل شمارا جریمه خواهد کرد.
اگر شما محتوای یک وبسایت دیگر را با کسب اجازه از آنها کپی کنید باید حتما تگ rel=canonical استفاده کنید و هر صفحهای که در آن مطلب کپی شده وجود دارد باید به صفحه اصلی ارجاع دهد.
Google News
بررسی کنید که آیا وبسایت شما واجد شرایط عضویت در Google news است یا خیر؟ تلاش کنید که شرایط لازم برای عضویت در Google News را ایجاد کرده و ثبتنام کنید.
Nofollow
در لینکهایی که نمیخواهید موتورهای جستجوگر در آنها کراول کنند و آنها را فالو کنند از rel=“nofollow” استفاده کنید.
دادههای ساختیافته را مجددا بررسی کنید
بخش Structured Data در کنسول جستجو شامل اطلاعاتی درباره تمامی المانهای دادههای ساختیافته که گوگل بر روی طراحی سایت شما قرار داده، مثل نشانهگذاریهای معنایی یا Schema markup و یا میکرو فرمتها است. بررسی کنید که آیا اروری رخداده است یا خیر. اگر شما بهصورت مجزا برای هر نوع داده این بررسیها را انجام دهید، میتوانید متوجه شوید که کدامیک از URL ها شامل آن نشانهگذاریهای مشخص هستند و چه زمانی شناساییشدهاند.
کدهای پاسخدهنده به ارورها
کدهای پاسخدهنده مثل 400، 403، 404، 500 و 503 باید دائما موردبررسی قرار بگیرند. اگر شما متوجه شدید که لینکهای داخلی وبسایت شما پاسخهای 404 چندگانهای میدهند باید سریعا لینکهای مشکلساز را تعمیر کنید. دقت کنید که برای تمامی ریدایرکتها 301 باید استفاده شود و به هیچوجه نباید 302 و یا 307 مورداستفاده قرار گیرند.
لینک دهی داخلی
آیا استراتژی لینک دهی داخلی مناسب و موثری را در وبسایت خود به کار بستهاید؟ شما باید در هر مقاله جدیدی که در وبسایت خود قرار میدهید لینکهای داخلی مرتبطی را در آن ایجاد کرده و به سایر مقالات وبسایت خودتان ارجاع دهید تعداد این لینکهای داخلی بسته به نوع و طول مقالهای که منتشر میکنید باید متفاوت باشد. دقت کنید که انکر تکستهایی که در مقاله انتخاب میکنید کاملا توضیحی بوده و به مطلبی که به آن لینک میدهید مرتبط باشد و بهعلاوه باید انکر تکستها برای خواننده جذاب باشند.
[rating itemreviewed=”راهنمای کامل سئوی داخلی و سئو سایت” rating=”9″ reviewer=”سایت سازان” dtreviewed=”15/11/2016″ best=”10″ worst=”0″]در این مطلب در مورد راهنمای کامل سئوی داخلی و سئو سایت مپردازیم و در مورد تخصص سئو و گذاشتن بک لینک باکیفیت و نحوه صحیح طراحی سایت می گوییم و…[/rating]