سئو (SEO) مخفف search engine optimization بوده و به معنای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو می باشد. به بیان دیگر به بدست آوردن بازدید بیشتر، از طریق جستجو در موتورهای جستجوگر سئو گفته می شود. جستجو در وب عمدتا با سه موتور گوگل، یاهو و بینگ صورت می گیرد و سایر موتورهای جستجوگر تقریبا می توان گفت در کنار این موتورهای جستجو گزینه ای به حساب نمی آیند و در میان این سه موتور نیز همانطور که اکثر شما در جریان هستید بیشتر سهم جستجو برای موتور جستجوی قدرتمند گوگل می باشد. برای اینکه با مفهوم سئو آشنا شوید و عوامل تاثیرگذار بر نتایج جستجو را بدانید به جدول تناوبی مربوط به سئو توجه فرمایید:
ستون چپ جدول بالا مربوط به مواردی است که باید طراح موقع طراحی وب سایت این موارد را در نظر بگیرد و ستون سمت راست به توضیح مورادی می پردازد که به بیننده یا به اصطلاح ویزیتور مربوط می باشد. حال به توضیح موارد موجود در جدول می پردازیم. از ستون سمت چپ جدول شروع می کنیم :
Content
Quality
فاکتور کیفیت یعنی اینکه مطالبی که در صفحه نوشته شده اند از لحاظ کیفی در چه سطحی قرار دارند ؟
Research
فاکتور تحقیق و بررسی یعنی اینکه آیا شما در مورد کلیدواژه ای که در ارتباط با مطلبتان قرار داده اید تحقیق کرده اید یا نه ؟ کلیدواژه هایی که انتخاب کرده اید چقدر با کلیدواژه های مورد استفاده مردم در مورد این نوع مطالبی همخوانی دارند ؟
Words
کلماتی که در صفحه تان به کار برده اید چقدر با کلمات مورد جستجوی کاربران همخوانی داشته و متنی که قرار داده اید چقدر شامل این کلمات می باشد ؟
Engage
این فاکتور مربوط به این می باشد که چقدر شما می توانید کاربر را در صفحه مورد نظرتان نگه دارید به بیان بهتر آیا مطلبی که قرار داده اید برای کاربر خوشایند و مورد استفاده می باشد؟ یا کاربر به محض ورود به صفحه ،سایت شما را ترک خواهد نمود ؟
Fresh
این فاکتور یعنی این که مطالبی که در سایتتان قرار داده اید به چه میزان شامل عناوین جذاب و کاربرپسند می باشد؟
Thin
این فاکتور بدین معنی است که چه مقدار محتوای ساییتان ضعیف می باشد یا به بیان بهتر فاقد محتوای خوب می باشد ؟ اگر دقت کنید این فاکتور جز فاکتورهای منفی می باشد یعنی تاثیر منفی بر روی سئو خواهد داشت.
Ads
این فاکتور بدین معنی است که به چه میران وب سایت شما دربرگیرنده تبیلغات آزاردهنده می باشد؟
Html
Titles
اهمیت این فاکتور در این است که آیا عنوان نوشته موردنظر دربرگیرنده کلیدواژه اصلی نوشته می باشد یا خیر ؟
Description
این فاکتور مربوط به این می باشد که توضیحات نوشته شده برای مطلب چقدر با عنوان نوشته مرتبط می باشد ؟
Headers
برای کسب رتبه خوب در این زمینه باید از تگ های هدینگ به صورت صحیح در صفحات وب استفاده نمود به عنوان مثال بیش از یک تگ h1 در نوشته نداشته باشیم و … در حال کلی می توان گفت این فاکتور به کاربرد صحیح هدینگ ها بستگی دارد.
Structure
این فاکتور بدین معنی است که به چه میزان صفحه مورد نظر دارای اطلاعات ساخت یافته برای نمایش به صورت لیست وار می باشد.
Stuffing
این فاکتور از فاکتورهایی است که نمره منفی داشته و به میزان استفاده بیش از حد از یک کلمه در صفحه مربوط می باشد. ” نباید از یک کلمه خاص در صفحه وب به تعداد زیاد استفاده کرد! ”
Hidden
این فاکتور بدین معنی می باشد که آیا رنگ بندی، انداره متن و سایز مشخصات نوشته های موجود به صورتی هست که کاملا خوانا باشد. به عنوان مثال در برخی از سایت های مربوط به پیامک مشاهده می کنید که مابین پیامک ها به صورت هم رنگ با پس زمینه عنوان سایت را می نویسند تا هنگام کپی کردن متن عنوان سایت نیز کپی گردد، از این روش در صفحات وب به هیچ وجه استفاده نکنید چون تاثیر منفی بر روی سئوی وب سایتتان خواهد داشت.
Architecture
Crawl
این فاکتور مربوط به این می باشد که به چه میزان وب سایت شما برای موتورهای جستجو قابل شناسایی می باشد ؟
Duplicate
این فاکتور مربوط به استفاده مکرر مدیر سایت از مطلب مورد نظر می باشد . به عنوان مثال اگر در وب سایتمان خدماتی مثل طراحی بروشور می دهیم به چه میزان از مطالب مربوط به طراحی بروشور در سایتمان استفاده کردیم. “به چه میزان مطالب سایتمان کپی شده از مطالب خودمان می باشند.”
Speed
یکی دیگر از عامل های موثر بر سئو سرعت بارگزاری و بالا امدن سایت می باشد. تا آنجایی که ممکن می باشد باید سعی کنیم حجم صفحات سایت را کم کنیم تا سرعت بارگزاری سایت افزایش یابد.
URLs
این فاکتور مربوط به این می باشد که آیا لینک مطلب مورد نظر ما دربرگیرنده کلید واژه می باشد و این که آیا طول لینک مطلب کوتاه می باشد یا نه ؟
Cloaking
این بخش دقیقا مفهوم بخش Hidden را دارد و بدین معنی می باشد که آیا رنگ بندی، انداره متن و سایز مشخصات نوشته های موجود به صورتی هست که کاملا خوانا باشد.
Links
Quality
این فاکتور بدین معنا می باشد که به چه میزان لینک هایی که در صفحه مورد نظر مان قرار داده این مطمئن و سالم می باشد. مثلا باید به صفحات 404 و … لینک نشده باشند.
Text
این فاکتور بدین معنا می باشد که متن لینکی که در سایتمان قرار داده ایم آیا دربرگیرنده کلماتی می باشد که خواننده بسته به موضوع صفحه ای که در حال مشاهده آن می باشد، بر روی آن کلیک کند.
Number
این فاکتور به تعداد لینک های موجود در صفحه مربوط می باشد.
Paied
این فاکتور به لینک های پولی در صفحه مربوط می باشد.
Spam
این فاکتور که از فاکتورهایی است که تاثیر منفی بر روی سئو سایت میگذارد بدین معنی می باشد که به چه میزان در صفحه از لینک های خراب استفاده شده است ؟
Trust
Authority
این فاکتور به میزان لینک های داده شده به سایت و عواملی که یاعث می شود بازدید سایت بالا رود بستگی دارد .
History
تاریخچه دامنه یا به عبارت دیگر سن دامنه نیز از عوامل تاثیرگذار بر سئو وب سایت می باشد.
Identity
این فاکتور به میزان استفاده سایت از عوامل تایید کننده عملکرد وب سایت بستگی دارد.
Privacy
از جمله های فاکتورهای تاثیرگذار دیگر بر سئو وب سایت می توان به امنیت اطلاعات اشاره کرد. وب سایت های دارای باگ از سئو پایینی برخوردار هستند.
Social
Reputation
این فاکتور یعنی اینکه چند نفر مطالب شما را در شبکه های اجتماعی بین کاربران مختلف به اشتراک می گذارند.
Shares
این فاکتور یعنی این که مطالب موجود در وب سایت شما چند بار در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شوند.
Persioanl
Country
این فاکتور یعنی این که چند درصد از کاربران وب سایت شما از کشور شما می باشند.
Locality
این فاکتور یعنی این که چند درصد از کاربران وب سایت شما از شهر یا منطقه شما می باشند.
History
این فاکتور یعنی این که به چه میزانی کاربرانی که از سایت شما بازدید می کنند از نحوه عملکرد و کیفیت مطالب موجود در سایت شما راضی هستند ؟
Social
این فاکتور نیز به میزان محبوبیت شخصی وب سایت شما بستگی دارد به بیان بهتر این عامل یعنی این که وب سایت شما بین دوستان شما در شبکه های اجتماعی تان چقدر محبوبیت دارد و چند درصد از کاربرانی که به سایت شما مراجعه می کنند دوباره به وب سایت بر میگردند ؟