قسمت چهارم: جدید بودن محتوا
در قسمت سوم از این مجموعه پیرامون کیفیت محتوا بحث شد و پارامترهایی که باکیفیت یا بیکیفیت بودن یک مطلب را تعیین میکنند مطرح گردیدند. در این قسمت از مجموعه پیش رو ما بر آن هستیم تا مبحث فاکتورهای درون صفحهای را با بحث درباره جدید و تازه بودن محتوا، دنبال کنیم.
جدید بودن محتوا
یکی از سیگنالهایی که رتبهبندی شمارا تحت تاثیر قرار میدهد مربوط به جدید بودن محتوا است این مساله بدینصورت مطرح میگردد که مثلا محتوای یک صفحه در چه تاریخی انتشاریافته است و هرچه تاریخ انتشار یا بروز رسانی محتوا جدیدتر باشد تاثیر مثبت بیشتری در رتبهبندی طراحی وب سایت شما دارد.
جدید بودن محتوا از جنبههای مختلفی بررسی میگردد که در زیر به آنها اشارهشده است:
وقایع اخیر و مسائل روز دنیا:
مطالبی که مساله روز دنیا هستند و در یک دوره خاص تعداد زیادی از کاربران آن موضوع را در اینترنت جستوجو میکنند (trends)، موتورهای جستوجو به دنبال آن هستند تا جدیدترین اخبار و اطلاعات را راجع به آن موضوع خاص پیداکرده و در اختیار کاربران قرار دهند.
وقایعی که در زمانهای خاصی تکرار میشوند:
وقایعی که دوره تکرار مشخصی دارند و در زمانهای خاصی همواره رخ میدهند مثل کنفرانسهای سالانه و یا مثلا اطلاعات مربوط به انتخاباتهای مختلف مثل انتخابات مجلس و یا ریاست جمهوری. در مورد چنین مسائلی کاربری که در اینترنت جستوجو میکند انتظار دارد که جدیدترین آمار و اخبار و اطلاعات را دریافت کند.
وقایعی که بهروزرسانیهای نا منظم دارند:
این مورد مربوط به وقایعی است که در آنها بروز رسانیهای متعددی رخ میدهد اما این بروز رسانیها دارای دوره خاصی نبوده و از نظم خاصی پیروی نمیکنند. برای مثال پیشرفت تکنولوژی و محصولات مثل لپ تاپها و یا تلفنهای همراه و یا اتومبیلهای یک برند خاص که بهروزرسانی آنها ممکن است در هرزمانی رخ دهد و همچنین کاربران علاقه دارند تا از آخرین اخبار مربوط به آنها مطلع گردند.
زمانی که مطلب مشخصی بسیار موردتوجه کاربران قرار میگیرد و نرخ جستوجوی آن مطلب در یک دوره زمانی مشخص افزایش چشمگیری پیدا میکند و به عبارتی آن مطلب به موضوع روز دنیا تبدیل میشود، گوگل بررسی میکند که کدام سایتها و وبلاگها بهروزرسانیهای جدیدتری پیرامون آن مطلب دارند و اینیک سیگنال رتبهبندی است. پس اگر میخواهید که سایت شما در رتبهبندی بتواند رتبه خوبی به دست بیاورد باید دائما مسائل روز دنیا را بررسی کنید و جدیدترین اخبار و اطلاعات را درباره آنها منتشر کنید و دائما آنها را بروز رسانی کنید.
اخیرا Moz مساله جدید بودن محتوا و تاثیر آن بر رتبهبندی را موردبررسی قرار داده است و جزییاتی راجع به آنکه چگونه گوگل تازگی و جدید بودن یک مطلب را بررسی میکند بیان کرده است که این جزییات در زیر لیست شدهاند:
1) بررسی تازگی مطلب بر اساس تاریخ انتشار
بهتازگی محتوا هر صفحه وب بر اساس تاریخ انتشار آنیک امتیاز داده میشود که این امتیاز با گذر زمان و قدیمیتر شدن آن مطلب کاهش پیدا میکند.
2) منظم بودن بهروزرسانیها
امتیازدهی گوگل به مطالبی که مرتبا بهروزرسانی میشوند نسبت به مطالبی که تاریخ انتشار آنها جدید است اما بهروزرسانی نمیشوند متفاوت است.
3) ایجاد تغییرات در متن اصلی و هسته یک مطلب
ایجاد تغییراتی در متن اصلی و بدنه یک مطلب از اهمیت بیشتری نسبت به تغییراتی که در مطالب جانبی مثل کامنت ها و شکل صفحه و جاوا اسکریپت یک مطلب برخوردارند و این تغییرات امتیاز بالاتری دارند.
4) دوره زمانی ایجاد تغییرات در محتوا
مطالبی که دائما بهروزرسانی میگردند نسبت به مطالبی که تعداد دفعات بهروزرسانی آنها محدود و فاصله بین بهروزرسانیها زیاد است، امتیاز بهتری کسب میکنند.
5) ایجاد صفحات جدید
وب سایتهایی که مرتبا صفحات جدیدی را ایجاد میکنند نسبت به آنها که تعداد صفحات جدیدی که منتشر میکنند کم است در کسب امتیاز تازگی محتوا پیشی می گیرند و اختلاف این امتیازها چشمگیر است.
6) افزایش نرخ لینک دادن سایر سایت ها به سایت شما
اگر افزایش بازدید از یک سایت در اثر افزایش نرخ لینک دادن سایر سایت ها به آن طراحی سایت رخ دهد گوگل این مساله را شاهدی بر جدید بودن و بهروز بودن مطالب سایت شما در نظر میگیرد.
7) لینک دادن سایتهایی که امتیاز تازگی محتوای بالایی دارند به سایت شما
اگر سایت هایی که در بررسیهای تازگی محتوا امتیاز خوبی از گوگل دریافت کرده اند به سایت شما لینک بدهند امتیاز تازگی محتوا سایت شما افزایش چشمگیری مییابد.
8) ترافیک و تعامل با کاربران
اگر در نتایج SREP یک سایت تعاملات آن معقول و استاندارد باشند برای مثال نرخ کلیک های سایت شما و زمانی که کاربر در طراحی سایت شما مشغول به خواندن مطالب بوده اند بالا باشد میتواند نشانه خوبی برای تشخیص جدید و جذاب بودن مطالب شما برای کاربران باشد.
9) تغییرات در محتوای محلی که انکر تکست ها به آن اشاره میکنند
اگر تمرکز محتوای وب سایت یا وبلاگ شما با مرور زمان و یا ناگهانی تغییر کند (مثلا اگر طراحی سایت شما مربوط به فروش صنایعدستی بوده و ناگهان به یک وب سایت آموزش برنامهنویسی تبدیل شود) آنگاه انکر تکست هایی که قبلا ایجاد کرده بودید و به یک متن خاص یا محل خاص اشاره میکردند دچار تغییراتی میشوند. گوگل متوجه تغییرات سایت شما می شود و متوجه میشود که انکر تکست هایی که قبلا ایجاد کرده بودید دیگر کاربردی ندارند و لذا ارزش این لینک ها کاسته می شود.
10) متن های قدیمیتر باارزشتر هستند
نتایجی که در اثر ایجاد محتوا جدید (اخبار روز دنیا) حاصل میشوند نسبت به نتایج مربوط به متن های قدیمی که ارزش آنها مربوط به جدید بودن و بهروز بودن اخبار موجود در آنها نیست، کمارزشتر هستند. نتایج مربوط به متن های قدیمی که ارزش محتوایی دارند باارزشتر و با اهمیتتر هستند.
اخبار گوگل
11) شما باید بتوانید وب سایت خود را در Google News قرار دهید (submite کنید)
هر زمانی که محتوای شما جدید و بهروز باشد گوگل بهسادگی به آن پی میبرد و وبسایت شما را در SERP بخش اخبار و یاTop Stories در تلفن همراه، قرار میدهد.