10 دلیلی که موجب افزایش نرخ پرش کاربران در وب سایت شما میگردند
نرخ پرش کاربران یا Bounce rate مساله ای است که بازاریابان دیجیتال و صاحبان وب سایت ها را بسیار نگران میکند و میتواند بخش عظیمی از تلاشهای آنها را نقش بر آب کند. ما در این مقاله قصد داریم دلایلی که موجب میشوند نرخ پرش کاربران در یک وب سایت زیاد باشد را مورد بررسی قرار دهیدم.
اما پیش از آن خوب است که مجددا مفهوم نرخ پرش کاربران را با هم بررسی کنیم و ببینیم که نرخ پرش کاربران در یک وب سایت به چه چیزی گفته میشود؟
نرخ پرش کاربران یا Bounce Rate چیست؟
دفع کاربران اصلاحا به معنی آن است که یک کاربر به وب سایت شما مراجعه نماید و تنها یک صفحه از طراحی سایت را مورد بررسی قرار دهد و مجددا به صفحه SERP یا صفحه نتایج جستجوها و یا صفحه ای که کاربر را به صفحه وب سایت شما ارجاع داده است بازگردد تا صفحه دیگری را مورد بررسی قرار دهد. نرخ پرش کاربران در واقع نسبت تعداد این کاربران به کاربرانی را که صفحات متعددی از وب سایت شما را مورد بررسی قرار داده اند، نشان میدهد.
پیش از آنکه نگران این مساله شوید که چه تعداد از کاربران تنها یک صفحه از طراحی وب سایت شما را مورد بررسی قرار میدهند به این نکته توجه داشته باشید که نرخ پرش کاربران یک پارامتر نسبی است و در همه وب سایت ها دفع کاربران رخ میدهد. خوب است بدانید که نرخ پرش کاربران در وب سایت های نرمال بین 26% تا 70% متغییر میباشد.
بر اساس آمارها و ارقام تعیین شده توسط کمپانی گوگل وضعیت نرخ پرش کاربران در وب سایت های مختلف بر اساس آمارههای زیر تعیین میشود:
- اگر نرخ پرش کاربران در یک وب سایت 25% و یا کمتر باشد، این وب سایت از لحاظ نرخ پرش کاربران از دید موتورهای جستجوگر گوگل عملکرد فوق العاده ای داشته است و یا در برخی مواقع گوگل چنین وب سایت هایی را مشکوک اعلام میکند.
- اگر نرخ پرش کاربران در یک وب سایت در بازدهی %26-40% باشد این وب سایت از لحاظ نرخ پرش کاربران از دید موتورهای جستجوگر گوگل عملکرد بسیار خوبی داشته است.
- اگر نرخ پرش کاربران در یک وب سایت در بازدهی %41-55% باشد این وب سایت از لحاظ نرخ پرش کاربران از دید موتورهای جستجوگر گوگل عملکرد متوسط و معقولی داشته است.
- اگر نرخ پرش کاربران در یک وب سایت در بازده ی%56- 70% باشد این وب سایت از لحاظ نرخ پرش کاربران از دید موتورهای جستجوگر گوگل عملکرد تقریبا ضعیفی داشته است و نرخ پرش کاربران در آن بیشتر از حد نرمال بوده است.
- اگر نرخ پرش کاربران در یک وب سایت بیش از 70% باشد این وب سایت از لحاظ نرخ پرش کاربران از دید موتورهای جستجوگر گوگل عملکرد بسیار ضعیفی داشته است و ممکن است که وب سایت دچار اختلالاتی شده باشد.
شما میتوانید نرخ پرش کاربران وب سایت خود را با استفاده از گوگل آنالتیکز و در سربرگ Audience Overview مشاهده نمایید. شما همچنین میتوانید در گوگل آنالتیکز نرخ پرش کاربران در هر صفحه مجزا از وب سایتتان را نیز مورد بررسی قرار دهید.
دلایل بسیاری برای افزایش نرخ پرش کاربران در وب سایت شما وجود دارد که در این مقاله من قصد دارم چند نمونه از مهمترین دلایل را برای شما ذکر کنم و روشهای برطرف کردن این مسائل و مشکلات را ذکر کنم تا شما بتوانید با ایجاد اصلاحاتی در آنها نرخ پرش کاربران در وب سایت خود را به حد معقول و منطقی برسانید.
1) پایین بودن سرعت بارگذاری صفحات وب سایت :
گوگل از مدتها قبل اعلام کرده است که سرعت بارگذاری یک وب سایت یکی از پارامترهای بسیار مهم در رتبه بندی وب سایت میباشد، پس اگر شما میخواهید وب سایت خود را برای موتورهای جستجوگر بهینه سازی کنید و در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر رتبه خوبی کسب نمایید باید به مساله سرعت بارگذاری صفحات وب سایت توجه بسیاری بکنید. گوگل وب سایتهایی را که کاربران از آنها رضایت بیشتری دارند و User Experience بهتری برای کاربران فراهم میکنند را در رتبهبندیها به دیگر وبسایتها اولویت میدهد و مطمئنا کاربران به وب سایتهایی که سرعت بارگذاری بالاتری دارند علاقه بیشتری نشان میدهند. اگر زمان بارگذاری وب سایت شما زیاد باشد (بیش از 3-5 ثانیه) کاربران ممکن است وب سایت شما را ترک کنند و مجددا به صفحه نتایج جستجوها برگردن تا دیگر وب سایتها را مورد بررسی قرار دهند.
سرعت بارگذاری وب سایت پارامتری است که شما باید دائما آن را مورد بررسی قرار دهید و به محض آنکه مشکلی برای بارگذاری وب سایت شما و یا یکی از صفحات وب سایت شما پیش میآید که موجب میشود سرعت بارگذاری آن صفحات افزایش یابد، سریعا مشکل را درونیابی نموده و آن را حل نمایید. شما میتوانید برای بررسی سرعت بارگذاری وب سایتتان و یا هر یک از صفحات مجزا در وب سایتتان از ابزارهایی مثل Google PageSpeed Insights، Pingdom و GTMetrix استفاده نمایید. این ابزارها علاوه بر آنکه میتوانند شما را از سرعت بارگذاری هر یک از صفحات وب سایتتان مطلع نمایند، می توانند به شما پیشنهادهایی برای بهبود سرعت بارگذاری صفحات وب سایتتان بدهند، برای مثال میتوانند به شما بگویند که کدام تصاویر حجم زیادی دارند و شما باید آنها را فشردهتر کنید و یا کدام اسکریپتهای ثانویه موجب کند شدن صفحات شما میشوند و شما باید آنها را حذف نمایید و …
2) جامع و شامل بودن محتواها :
منظور از یک محتوای جامع و شامل محتوایی است که تمام آنچه که کاربر درباره یک موضوع میخواهد بداند را در اختیار کاربر قرار میدهد و نیاز کاربر را از جستجوی مجددا و مراجعه به دیگر وب سایت ها برطرف مینماید. اگر شما بتوانید چنین محتواهایی در وب سایتتان ایجاد کنید میتوانم به شما بگویم که کار خارقالعادهای انجام دادهاید و کاری کردهاید که تمامی بازاریابان محتوا آرزوی آن را دارند. اگر شما توانسته باشید چنین محتواهایی در وب سایتتان ایجاد کنید در واقع نتوانستهاید که کاربران را برای مدت بیشتری در وب سایتتان نگه دارید، اما اگر کاربران با مراجعه به وب سایت شما تنها زمان کوتاهی را در وب سایت شما سپری میکنند و پس از آن وب سایت شما را ترک مینمایند، باید به شما بگویم که نتوانستهاید در این زمینه عملکرد خوبی داشته باشید.
برای آنکه شما بتوانید بررسی کنید که محتواهای شما جزو کدام دسته محتواها هستند و آیا قادر هستند که کاربران را برای چند دقیقه در وب سایت شما نگه دارند یا خیر میتوانید به گزینههای Time Spent on Page و Average Session Duration در ابزار گوگل آنالتیکز مراجعه نمایید.
اگر مطالب درون وب سایت شما بهگونهای باشد که موجب شود کاربران برای مدت چند دقیقه (5-10 دقیقه) و یا بیشتر در وب سایت شما بمانند این مساله میتواند یک سیگنال مثبت در رتبهبندیهای گوگل برای شما محسوب شود و نشان دهنده آن است که مطالب درون وب سایت شما با آنچه کاربر در جستجوی آن بوده است بسیار مرتبط است و خواسته کاربر را برآورده نموده است. اگر شما به دنبال کسب رتبه اول در نتایج جستجوهای یک عبارت جستجو هستید، باید بر روی مساله جامع و شامل بودن محتواها تمرکز نمایید.
اگر کاربران کمتر از 1 دقیقه در وب سایت شما بمانند و سریعا وب سایت شما را ترک نمایند و اگر این مساله بدین دلیل باشد که مطلبی که کاربران به دنبال آن بودهاند تنها یک پاسخ یک کلمه ای دارد و یا شما یک CTA در صفحه فرود قرار داده باشید که موجب شود کاربران سریعا وارد صفحه دیگری شوند و یا به یک فرم ارجاع داده شوند که آن را پر نمایند، کم بودن زمانی که کاربران در وب سایت شما ماندهاند نگران کننده نمیباشد؛ اما اگر به دلیل دیگری کاربران صفحه وب سایت شما را در زمان کوتاهی ترک کنند این مساله میتواند بر روی رتبه وب سایت شما در نتایج جستجوها تاثیر منفی بگذارد.
3) وجود اختلاف شدید در نرخ پرش کاربران در صفحات مختلف :
ممکن است در وب سایت شما تعداد کمی صفحات وجود داشته باشند که نرخ پرش کاربران در آنها بهشدت بیشتر از دیگر صفحات وب سایت باشد، برای مثال همانطور که در قسمت قبل نیز گفته شد ممکن است صفحاتی در وب سایت شما وجود داشته باشند که نیاز کاربر را به سرعت پاسخ میدهند و یا در آنها یک CTA وجود دارد که کاربر را سریعا به محل دیگری ارجاع میدهند. گوگل در شناخت چنین مسائلی بسیار هوشمندانه عمل میکند، پس اگر شما در وب سایتتان صفحاتی دارید که کاربر را سریعا به محل دیگری انتقال میدهند و یا سریعا نیاز کاربر را پاسخ میدهند و صفحات دیگری نیز در وب سایتتان دارید که میانگین زمانی که کاربران در این صفحات ماندهاند بالاتر از حد معمول است (صفحاتی که در آنها محتواهای جامع و با ارزشی قرار دارد) نیاز نیست که نگران این مساله باشید.
اگر شما میخواهید صفحاتی از وب سایتتان که در آنها میانگین زمانی که کاربران در صفحه ماندهاند کم بوده است را شناسایی کنید و بررسی کنید که آیا در این صفحات مشکلی وجود دارد یا خیر، میتوانید مسیر زیر را طی کنید:
ابتدا به ابزار گوگل آنالتیکز مراجعه نمایید و سپس به گزینه Behavior => Site Content => Landing Pages مراجعه نمایید و sort by Bounce Rate را انتخاب کنید. این کار موجب میشود که صفحات وب سایت شما بر اساس نرخ پرش کاربران رتبهبندی شوند. سپس میتوانید صفحاتی که در آنها نرخ پرش کاربران بسیار زیاد است و آن صفحات برای وب سایت شما ارزش چندانی ندارند و حضور آنها ضروری نمیباشد را حذف نمایید.
4) غیر مرتبط بودن تگ عنوان و یا توضیحات متا با محتوای صفحه :
باید برای انتخاب عنوان و توضیحات متای هر صفحهای که در وب سایتتان ایجاد میکنید، از خود سوال کنید که آیا این عنوان و یا توضیحات خلاصهای از متن درون این صفحه میباشد و یا خیر و آیا این توضیحات و عنوان محتوای صفحه را بهخوبی تفسیر میکند یا خیر؟
اگر تگ عنوان و توضیحات متای صفحه شما با محتوای آن صفحه غیر مرتبط باشند در واقع شما کاربرانی را به صفحه وب سایت خود جذب میکنید که به دنبال مطلب دیگری هستند نه آنچه در صفحه وب سایت شما ارائه شده است، این کاربران صفحات وب سایت شما را به سرعت ترک میکنند و به صفحه نتایج جستجوها باز میگردند و به دیگر وب سایت ها مراجعه مینمایند. اگر شما این کار را عمدا برای فریب کاربران و موتورهای جستجوگر انجام میدهید باید به شما بگویم که این ترفند نه تنها نمیتواند نتایج مثبتی برای شما به همراه داشته باشد بلکه ممکن است تاثیرات منفی بر روی رتبه شما در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر بگذارد؛ اما اگر به صورت غیر عمدی مرتکب چنین اشتباهی شدهاید میتوانید به سادگی آن را تصحیح کنید.
به شما پیش نهاد میکنم که مجددا محتوای صفحات خود را مورد بررسی قرار دهید و کنترل کنید که آیا این محتواها با تگ عنوان و توضیحات متا کاملا مرتبط هستند یا خیر؟ اگر صفحاتی در طراحی وب شما وجود دارند که تگ عنوان آنها و توضیحات متای آنها کاملا با آنها مرتبط نمیباشد بهتر است هرچه سریعتر آنها را تصحیح نمایید.
5) وجود صفحات خالی و یا صفحاتی که در آنها ارور فنی وجود دارد :
اگر نرخ پرش کاربران در صفحات وب سایت شما به طرز غیر منتظرهای بالاست و کاربران در عرض چند ثانیه وب سایت شما را ترک میکنند ممکن است که برخی از صفحات وب سایت شما خالی باشند و یا ارور 404 در آنها رخ داده باشد و یا حتی ممکن است برخی صفحات وب سایت شما به درستی بارگذاری نشوند.
برای آنکه ببینید که آیا چنین مشکلاتی در صفحات وب سایت شما رخ داده است یا خیر میتوانید با استفاده از مرورگرهای محبوب کاربرانتان (گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا، اینترنت اکسپلورر و هر مرورگر دیگری که در میان کاربران شما از محبوبیت بیشتری برخوردار است) به صفحات وب سایتتان مراجعه کنید و آنها را از دید کاربران مشاهده نمایید تا اگر مشکلی در این صفحات وجود دارد آن را برطرف نمایید و یا میتوانید در کنسول جستجوی گوگل به بخش Crawl => Crawl Errors مراجعه کنید تا مشکلات صفحات خود را از دید موتورهای جستجوگر گوگل و کراولرهای آنها مورد بررسی قرار دهید.
به شما پیشنهاد میکنم که اگر با چنین مشکلاتی مواجه شدید و خودتان قادر به حل آنها نبودید حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید، زیرا بروز چنین مشکلاتی در وب سایت شما میتوان موجب شود که رتبه وب سایت شما در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر به شدت افت کند.
6) دریافت لینکهای برگشتی بیکیفیت از دیگر وب سایت ها :
ممکن است شما تمامی نکات و جزییات را در وب سایتتان با دقت بسیاری انجام داده باشید و وب سایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه سازی سایت نموده باشید و نرخ پرش کاربرانی که با استفاده از ترافیک ارگانیک به وب سایت شما هدایت شدهاند بسیار کم یا متوسط باشد، اما باز هم نرخ پرش کاربرانی که از وب سایت های دیگر به وب سایت شما ارجاع داده شدهاند در وب سایت شما بسیار بالا باشد. این مساله ممکن است بدین دلیل رخ داده باشد که وب سایتی که به شما لینک داده است و کاربران را به شما ارجاع داده است ترافیک نامناسبی را به وب سایت شما هدایت کرده باشد و یا متنی که در آن به وب سایت شما لینک داده است کاملا غیر مرتبط با مطالب وب سایت شما باشد و یا انکر تکستی که برای ارجاع دادن به مطلب شما استفاده کرده باشد با مطلب شما غیر مرتبط باشد و کاربران با مراجعه به صفحه شما با مطلبی مواجه شوند که با مطلب مورد نظر آنها هیچ تشابهی نداشته باشد.
در برخی مواقع ممکن است این مساله در اثر یک اشتباه در هنگام قرار دادن مطلب درون وب سایتی که به شما ارجاع داده است اتفاق افتاده باشد، برای مثال فردی که مطلب را درون وب سایت قرار داده است اصلا قصد نداشته به وب سایت شما ارجاع دهد و وب سایت دیگری مد نظر آن شخص بوده باشد و یا اینکه فرد قصد داشته در بخش دیگری از مطلب به محتوای وب سایت شما ارجاع دهد و … . شما برای حل این مشکل ابتدا باید لینک های دریافتی که موجب بوجود آمدن این اختلال در وب سایت شما شدهاند را شناسایی کنید و سپس نویسنده و یا ویرایشگر مطلبی که در آن به وب سایت شما لینک داده شده است را شناسایی نمایید و یا میتوانید حتی صاحبان وب سایت را شناسایی کنید و از آنها بخواهید که لینک نادرت را از وب سایتشان حذف نمایند و یا آن را با لینک دیگری از وب ایت شما جایگزین کنند.
البته ممکن است چنین لینکهایی عمدا ایجاد شده باشند و صاحبان وب سایت با استفاده از این روش که نوعی ترفند سئوی کلاه سیاه است سعی در ایجاد امتیاز منفی برای وب سایت شما در رتبهبندیها داشته باشند. برای مثال ممکن است آنها در مطلبی که مربوط به نگهداری از حیوانات خانگی است با یک انکر تسکت با عنوان “غذای مناسب برای سگ های خانگی” به مطلب شما که در رابطه با خرید لباس برای کودکان و نوزادان است لینک داده باشند. در این حالت نیز شما باید صاحبان وب سایت را یافته و از آنها بخواهید که لینک را حذف نمایند اما اگر آنها این کار را نکردند شما میتوانید با استفاده از ایجاد تغییراتی در فایل disavow در کنسول جستجوی گوگل خود این مساله را حل کنید. disavow کردن یک لینک موجب نمیشود که نرخ پرش کاربران شما کاهش یابد اما این کار شما به موتورهای جستجوگر گوگل اعلام میکند که آن لینک برگشتی را در رتبهبندی شما لحاظ نکنند.
7) وبسایتهای Affiliate و وبسایتهایی که تنها یک صفحه دارند :
اگر شما یک وب سایت Affiliate (وب سایت های معرف و همکاری در فروش) دارید و تنها کار وب سایت شما آن است که افراد را با دقت و به طور صحیح به وب سایت های وابسته ارجاع دهید، نباید نگران نرخ پرش کاربران از وب سایت خود باشید؛ زیرا کار شما ارجاع دادن افراد به دیگر وب سایت ها است و اگر نرخ پرش کاربران وب سایت شما بالا است بدین معنی است که شما کار خود را به درستی انجام دادهاید.
به روشی مشابه اگر شما یک وب سایت تک صفحه ای دارید، برای مثال شما یک کتاب الکترونیک ایجاد کردهاید و برای معرفی آن یک وب سایت ایجاد کردهاید که تنها یک صفحه دارد و آن صفحه هم شامل فایل دیجیتال کتاب شما میباشد، طبیعتا جای دیگری در وب سایت شما وجود ندارد که کاربران بخواهند به آن مراجعه نمایند. اصلا نگران نباشید گوگل میتواند بهراحتی وب سایت شما را تشخیص داده و دلیل بالا بودن نرخ پرش کاربران در وب سایت شما را درک کند.
8) محتوای غیر بهینه و بیکیفیت :
این مساله کاملا واضح است و شما نیز مانند من میدانید که اگر محتوای وب سایت شما ضعیف باشد و از لحاظ علمی ارزش چندانی نداشته باشد کاربران وب سایت شما را سریعا ترک مینمایند و نرخ پرش کاربران وب سایت شما بسیار بالا خواهد بود. اگر فکر میکنید که نمیتوانید تشخیص دهید که کدام محتواها در وب سایت شما بی ارزش هستند و دلیل بی ارزش بودن آنها چیست، از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید و یا از یکی از دوستانتان که با زمینه بازاریابی دیجیتال آشنایی دارد بخواهید که محتوای وب سایت شما را مطالعه نماید و نقاط ضعف شما را به شما گوشزد کند.
ممکن است محتوای وب سایت شما محتوای ضعیف و بیارزشی نباشد اما یکی از مشکلات نام برده شده در زیر برای شما رخ داده باشد:
- شما مطالب خود را بیش از حد پیچیده نوشته باشید (شما باید کاربران خود را مانند دانش آموزان دبیرستانی تصور کنید و برای چنین افرادی بنویسید نه دانشجویان دوره دکتری دانشگاه آکسفورد)
- ممکن است شما از فونت بیش از حد ریزی برای نوشتن مطالب در صفحات وب سایت خود استفاده نموده باشید و صفحات وب سایت شما بیش از حد پر باشند و خواننده با دیدن آن احساس کسالت کند و پیش از خواندن آن مطلب صفحه را ترک کند.
- ممکن است شما مطلب خود را بیش از حد با تیترهایی که پاسخ سوالات کاربران را میدهند و آنها را از خواند مطلب شما بینیاز میکنند پر کرده باشید.
دلایل متعددی وجود دارند که موجب میشوند علیرغم آنکه مطلب شما بسیار غنی از اطلاعات است اما نرخ پرش کاربران در آن بالا باشد. البته ممکن است که بالا بودن نرخ پرش کاربران مطلب شما به دلیل غنی بودن آن نباشد بلکه به دلیل آن باشد که مطلب شما بیش از اندازه بیکیفیت است و ارزش محتوایی چندانی ندارد. اگر محتوای هایی که شما تولید میکنید ضعیف هستند و یا بهگونهای هستند که کاربران علاقه چندانی به آنها ندارند، حتما یک نویسنده که قادر به نوشتن مطالب خوب و جذاب در وب سایت شما باشد استخدام نمایید.
9) عدم رضایت کاربران :
آیا شما در صفحات وب سایتتان از تعداد زیادی پاپ آپ، آگهیهای تبلیغاتی و یا هر گونه صفحات ثانویهای که ناگهان بر روی صفحه اصلی ظاهر میشوند و تمرکز کاربر را بر هم میزنند، استفاده میکنید؟ آیا شما صفحات وب سایت خود را مملو از CTA ها مینمایید و کاربران برای دستیابی به هریک از اطلاعات مورد نیازشان در صفحه شما ملزم به پر کردن یک فرم عضویت و… هستند؟
ممکن است زیاد بودن تعداد CTA ها برای تیم فروش و بازاریابی شما بسیار مفید باشد اما برای وب سایت شما اصلا مفید نیست. استفاده بیش از حد از چنین صفحات و دکمههایی در وب سایت شما موجب میشود که کاربران از وب سایت شما فرار کنند.
آیا وب سایت شما بهگونهای است که کاربران نمیتوانند بهراحتی در آن گردش کنند و مطالب مورد نظر خود را بیابند؟ آیا وب سایت شما به گونهای است که اگر کاربران بخواهند مطالب بیشتری بخوانند و یا سایر مطالب مورد نظر خود را بیابند گیج و سر در گم میشوند؟ شاید مشکل وب سایت شما نداشتن یک نوار جستجو برای آسانتر کردن کار کاربران هنگام جستجو در وب سایت شما و یا یک نقشه سایت مناسب است، ممکن است لینک دهی داخلی وب سایت شما ضعیف باشد و یا وب سایت شما عملکرد خوبی بر روی تلفنهای همراه نداشته باشد و کاربران تلفنهای همراه برای استفاده از وب سایت شما مجبور باشند که دائما صفحه را کوچک و بزرگ کنند و با مشکلات دیگری از این قبیل مواجه باشند.
اگر شما هریک از اشتباهات زیر را در طراحی وب سایت خود مرتکب شدهاید، سریعا آن را بر طرف نمایید و کار با وب سایت خود را تا حد ممکن برای کاربران راحت و لذتبخشتر کنید تا بتوانید رضایت کاربران را از وب سایت خود افزایش دهید. هر چقدر که میزان رضایت کاربران از وب سایت شما افزایش یابد نرخ پرش کاربران از وب سایت شما کاهش خواهد یافت.
10) اشتباه در انجام تنظیمات گوگل آنالتیکز :
ممکن است شما در انجام تنظیمات گوگل آنالتیکز برای وب سایت خود دچار اشتباه شده باشید و یک کد نادرست را به تمام صفحات وب سایت خود افزوده باشید که موجب افزایش نرخ پرش کاربران از وب سایت شما شده باشد. مقالات آموزشی متعددی درباره چگونگی انجام تنظیمات در گوگل آنالتیکز وجود دارد شما می توانید به این مقالات مراجعه نموده و تنظیمات گوگل آنالتیکز را برای وب سایت خود به درستی انجام دهید.
سخن پایانی
امیدوارم که این مقاله بتواند برای کاهش نرخ پرش کاربران در وب سایت شما به شما کمک کند و به شما ایده های جدیدی برای حل مساله نرخ پرش کاربران در وب سایت شما داده باشد.