101 نکته مهم در زمینه سئو را برای شما کاربران عزیز آماده کرده ایم و در این مطلب بخش سوم از این نکات را به شما ارائه خواهیم کرد. در بخش اول و بخش دوم و بخش سوم ، 75 نکته از این 101 نکته مهم در زمینه سئو را برای شما قرار دادیم و حالا در این بخش 25 نکته ی دیگر را به شما ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید و این نکات را بخوانید.
- دامنههایی که به طور خصوصی میزبانی میشوند یا به عبارتی Privately Hosted هستند رتبهبندیهای آنها تحت تاثیر مسایل مربوط به هاست قرار نمیگیرد اما اگر دامنه شما از آن دسته دامنههایی باشد که بهصورت میزبانی اشتراکی یا Shared Hosted هستند، گوگل ممکن است صفحات شما دیرتر و با فاصله زمانی بیشتری اندیس گذاری نماید که این مساله رتبه بندی های شما را تحت تاثیر قرار میدهد. موتورهای جستجوگر صفحات وب سایت ها را بر اساس آدرس IP اندیس گذاری مینمایند اما زمانی که آدرسهای IP متعددی وجود داشته باشد موتورهای جستجوگر سیگنالهای متعددی دریافت مینمایند که موجب سردرگم شدن آنها میگردد.
- اگر شما میخواهید در مدت زمان کوتاهی به صفحه اول نتایج جستجوها برسید، میتوانید از یک کمپین غیر رایگان و از امکان Ads در گوگل استفاده نمایید. البته شما میتوانید از این امکان گوگل برای بررسی اینکه کدام کلیدواژهها میتوانند برای تجارت شما و جذب مشتریان برای کمپانی شما بهتر عمل کنند نیز استفاده نمایید و سپس کلیدواژههایی که عملکرد بهتری برای جذب مشتریان برای شما داشتهاند را در کمپینهای جذب ترافیک ارگانیک خود استفاده نمایید.
- با روی کار آمدن امکان جستجوی معنایی یا Semantic Search گوگل، دیگر نیاز نیست شما دقیقا وب سایت خود را برای همان کلیدواژه ها و عبارات کلیدی که کاربران جستجو میکنند بهینه سازی کنید زیرا گوگل میتواند ارتباط محتوای وب سایت شما را با عبارات جستجوی کاربران با استفاده از جستجوی معنایی بیابد.
- اگر شما هنوز هم سعی میکنید با گنجاندن هرچه بیشتر کلیدواژهها در متنهای خود رتبه بهتری در رتبهبندیهای موتورهای جستجوگر کسب نمایید، لطفا دست از این کار بکشید. این روش شاید در گذشته میتوانست برای شما نتایج خوبی به ارمغان بیاورد اما امروزه با پیشرفت موتورهای جستجوگر و هوشمندتر شدن آنها استفاده از این روشها تنها میتواند موجب شود که شما به دلیل داشتن UX بد در نتایج جستجوها به رتبههای پایینتر پرتاب شوید.
- بهتر است برای لینک دهیها داخلی خود از انکر تکست های مرتبط با موضوع مقالهای که به آن لینک میدهید استفاده نمایید.
- برای لینک دهی به یک مقاله بههیچوجه از انکر تکست های تکراری استفاده ننمایید، درست است که بر ایجاد انکر تکست های حاوی کلیدواژههای اصلی تاکید شده است اما شما نباید به هیچ وجه از انکر تکست های تکراری در لینک دهی های خود استفاده نمایید زیرا با این کار گوگل به وب سایت شما مشکوک میشود و تصور میکند که شما سعی در فریب دادن آن دارید.
- شما میتوانید از کلیدواژههای اصلی در کلمات اطراف انکر تکست ها استفاده کنید چون در بروز رسانی های جدید گوگل کلمات اطراف انکر تکست ها نیز برای بررسی مرتبط بودن لینک داده شده به یک محتوا با موضوع آن محتوا استفاده میشود.
- دکمههای CTA (Call To Action) را در وب سایت خود بر حسب نوع کاربرانی که با آن سروکار دارند شخصی سازی نمایید. شما میتوانید در این شخصیسازیها کاربران را بر اساس عباراتی که جستجو کردهاند و به وب سایت شما هدایت شده اند و همچنین محل سکونت آنها نیز طبقهبندی نمایید و برای هر گروه از کاربران شخصی سازی هایی در وب سایت خود انجام دهید.
- شما میتوانید بر روی صفحات AMP وب سایت خود، امکان Scroll Tracking را با استفاده از مدیریت تگ گوگل یا Google Tag Manager ایجاد کنید.
- زمانی که میخواهید مقالهای را در یک وب سایت دیگر منتشر کنید، پیش از انجام این کار بررسی کنید که آخرین باری که صفحات این وب سایت توسط موتورهای جستجوگر ذخیره سازی شده است چه زمانی میباشد. برای این کار عبارت “cache: URL” را جستجو کنید اگر تاریخ آخرین ذخیره سازی ها مربوط به بیش از یک ماه قبل بود، مطلب خود را در وب سایت دیگری منتشر نمایید.
- جستجوهای صوتی روز به روز در میان کاربران محبوبتر میشود و کاربران بیشتری به استفاده از این روش برای جستجو در اینترنت روی میآورند. گوگل بیشترین تلاش خود را در زمینه بهبود نتایج جستجوهای صوتی و مخصوصا جستجوهای صوتی محلی بکار گرفته است. برای آنکه بتوانید در نتایج این جستجوها نمایش داده شوید بهتر است از کلیدواژه “در اطراف من” و “در این حوالی” و کلیدواژه هایی از این نوع در وب سایت خود استفاده نمایید.
- اگر میخواهید در رتبهبندیهای جستجوهای صوتی رتبه خوبی کسب نمایید، عباراتی به فرم عبارات گفتاری در متنهای خود استفاده نمایید.
- سوشال بوکمارکینگ (social bookmarking) یکی از بهترین روشهای ساخت بک لینک به شمار میرود و البته به دلیل حضور سایر کاربران در این سایت ها، میتواند یکی از منابع خوب بازدیدکننده برای سایت شما نیز به حساب بیاید. البته قطعاً این روش میتواند برای ساخت بک لینکهای رایگان به وبسایت شما نیز مفید باشد. برای استفاده مناسب از سایتهای سوشال بوکمارکینگ به چند نکته باید توجه داشت: ۱. استفاده از عنوان و توضیحات مناسب برای لینکهای به اشتراک گذارده شده که میتواند موجب ترغیب کاربران به کلیک روی آنها شود. ۲. انتشار لینک در دسته مرتبط با موضوع صفحه مقصد.3. ارتباط با سایر کاربران سایت.
- فروشگاههای اینترنتی که وب سایت آنها در واقع ابزار تجارت اینترنتی آنها میباشد باید در استراتژی های بازاریابی خود، جستجوهای تصویری را نیز لحاظ کنند. با روی کار آمدن Pinterest امکان جستجوی تصویری روز به روز کار آمد تر میشود. Pinterest این امکان را برای کاربران فراهم میکند که بخشی از یک تصویر را هایلایت نمایند و سپس آن بخش را در اینترنت جستجو کنند.
- با استفاده از علم هوش مصنوعی Chatbots ها روز به روز در حال پیشرفت هستند و این پیشرفت در Chatbots ها موجب میشود که برندهای مختلف بتوانند با مشتریان خود تعاملات بهتری برقرار نمایند (تعاملاتی بسیار شبیه به تعاملات انسان با انسان). برای مثال برند H&M یک مثال خوب برای استفاده موفق از Chatbots ها در وب سایت میباشد.
- زمانی که میخواهید نام دامنهای را برای یک وب سایت انتخاب نمایید باید سعی کنید که نام دامنه حداکثر 15 کاراکتر را شامل شود، هرچقدر که نام دامنه شما کوتاهتر باشد به خاطر سپردن آن برای کاربران آسانتر خواهد بود.
- اگر شما یک وب سایت تجارت الکترونیکی دارید، هیچگاه در قسمت توضیحات محصولات خود همان توضیحاتی را که سازندگان آن در وب سایت خودشان استفاده نمودهاند، مجددا استفاده ننمایید. شما باید زمان کافی صرف کنید تا توضیحات جذاب و تعامل برانگیزی را برای محصولات خود بنویسید.
- اگر شما شاهد یک افت ناگهانی در ترافیک وب سایت خودتان هستید، به احتمال خیلی زیاد این مساله مربوط به یک پنالتی از جانب گوگل است. ایمیل خود و کنسول جستجوی گوگل وب سایت خود را کنترل کنید تا ببینید که آیا اخطاری از جانب گوگل مبنی بر جریمه کردن شما برای شما ارسال شده است یا خیر.
- افت ناگهانی ترافیک ممکن است در اثر تنزل ناگهانی رتبه وب سایت شما در نتایج جستجوها و به دلیل بهبود رتبه رقبا و از دست دادن کلیدواژهها اتفاق بیفتد. برای بررسی این مساله شما باید وب سایت رقبا را آنالیز کنید و ببینید که آیا آنها برای کلیدواژههای مشابهی با کلیدواژههای هدف شما وب سایت خود را بهینه سازی میکنند و آیا آنها در محتواهای جدیدی که تولید میکنند کلیدواژههایی مشابه کلیدواژههای هدف شما استفاده مینماید.
- اگر شما یک تجارت نوپا دارید و به تازگی گام در عرصه تجارت الکترونیکی گذاشتهاید به شما توصیه میکنم که محتواهای باکیفیتی تولید کنید و سعی در بهینهسازی وب سایت خود برای کلیدواژههای طولانیتر و همچنین جستجوهای محلی داشته باشید.
- سئوی خارجی تنها شامل لینک سازی نمیشود هرچند که لینک سازی یکی از اصلیترین کارهای در سئوی خارجی میباشد. پس علاوه بر لینک سازی در سایر زمینههای سئوی خارجی نیز فعالیت کنید.
- اگر شما صفحات متعددی از وب سایت خود را برای رتبه بندی در نتایج جستجوهای یک عبارت جستجوی یکسان بهینه سازی نمودهاید، در واقع رقابتی در میان صفحات مختلف وب سایت خود ایجاد نمودهاید که این کار اصلا درست نیست. سعی کنید که تمامی محتواهای دارای موضوع یکسان را یکپارچه نموده و همه آنها را با هم جمع کنید تا یک محتوای واحد طولانی و جامع ایجاد نمایید؛ زیرا گوگل اخیرا بر ایجاد محتواهای طولانیتر تاکید بسیاری دارد.
- اگر نگران آن هستید که رقبای شما در رتبه بندیها از شما پیش بیفتند، باید مجددا نگاهی به محتواهای موجود در وب سایت خود بیندازید و ببینید که آیا محتواهای موجود در وب سایت رقبای شما از محتواهای شما بهتر و غنی تر هستند و محتواهای موجود در وب سایت شما در کدام زمینه ها و کدام جنبهها نسبت به محتواهای موجود در وب سایت رقبای شما ضعیفتر هستند. سپس باید این جاهای خالی موجود در محتوای وب سایت خود را پر کنید و محتوای وب سایت خود را به یک محتوای جذاب برای کاربران تبدیل نمایید.
- اگر شما وب سایتی با نام دامنه com دارید، باید نام وب سایت خود را در گوگل به تمامی شکل مختلف ممکن جستجو کنید و تا تمام ورژن های مختلف وب سایت خود را در اینترنت بتوانید مشاهده کنید برای مثال:
https://Example.com
https://www.Example.com
https://Example.com
https://www.Example.com - در این مقاله درباره اولویت دهی به وب سایت های سازگار با تلفن های همراه و یا Mobile First Index صحبتهای بسیاری به میان آمد، اما این مساله تنها برای موتور جستجوگر گوگل صادق است و موتورهای جستجوگر Bing و Yahoo و دیگر موتورهای جستجوگر در رتبه بندی های خود چنین اولویت بندی هایی را ندارند. پس به خاطر داشته باشید که نباید ورژن سازگار با دسکتاپ وب سایت خود را فراموش کنید و تمام تمرکز خود را بر روی سازگاری با تلفنهای همراه قرار دهید.
- نکته آخر در رابطه با URL ها، سعی کنید که در URL های صفحات وب سایت خود از کلیدواژه های مرتبط استفاده نمایید و URL های با مفهوم ایجاد نمایید که خواندن آنها برای کاربران ممکن باشد، این مساله در جذب ترافیک بسیار تاثیر گذار است.
نتیجهگیری
اگر شما در زمینه سئو مبتدی بوده و به دنبال یادگیری هرچه بیشتر نکات سئو هستید، باید به شما بگویم سئو دنیای وسیعی است که هیچ کس تمامی نکات و جزییات را درباره آن نمی داند حتی متخصصان با سابقه در این زمینه. من به عنوان یک فرد با سابقه در زمینه سئو به شما توصیه میکنم که به دنبال یادگیری همه چیز نباشید بلکه به دنبال آن باشد که بهترین، تاثیرگذارترین و مهمترین نکات را بیاموزید و پیش از آنکه به سراغ یادگیری نکات بعدی بروید سعی کنید همین نکات را به صورت عملی مورد بررسی و آزمایش قرار دهید.
در اینجا این مطلب آموزش سئو از سایت سازان به پایان رسید و امیدواریم شما عزیزان مثل همیشه از ما راضی بوده باشید.
تیم حرفه ای سایت سازان با ارائه خدمات طراحی سایت و سئو و بهینه سازی آماده ی ارائه ی مشاوره و پذیرش سفارش های شما در این زمینه ها می باشد. جهت مشاوره ، برآورد هزینه و ثبت سفارش می توانید از طریق صفحه ی تماس با ما اقدام نمایید.